ponedjeljak, 15. kolovoza 2011.

Dragi nasi Provider-i, nabijen vas!

Dobro, inace u svijetu su grozni ..bar tako cujem, ali ovi domaci su na vrhu tablice.
Ne pricam samo o mobilnim providerima, tu spadaju i internet provideri.
nema mi najgore stvari nego kad se te kompanije pocnu hvaliti svojoj dobit u godini dana? mislim, koja je shema sa tim? I nadmecu se koji je vise dobija i to ponosno predstave ljudima koji placaju usluge. Tej kad cujes kolko dobivaju, skuzis kolko je samo usluga koju ti placas skupa i koliko provizije dobiju na nju. HINT smanjite cijene ako vas vec tolko ide djubrad.
Al jos je dobro dok ide... Sta se dogodi kad vam nesto ne stima pa morate zvat Help Desk... oooooo patnja....Mislim ima li itko ko zna ista tamo.
Ja znam sve u sluzbi za korisnike jel sam se izdera dosta puta na njih jel su glupi i beskorisni. Sad se i ne trudim vise,jednosavno ih zovnem i kazem im sta da mi provjere, i kako da to napravu. Cak i ne kazem problem nego samo kazem sta da rade...
Iskreno mislim da nemaju racunalo ispred njih nebi uopce znali sta da rade iako dobivaju relatiivno isti problem svaki put.
Sicam se jedanput kad sam imao problema sa spajanje na router a taman su izasle Windows sedmice. Jooooooj mislim da cura ima jos traume... Shema je vjerojatno bila da nisu imali protokol za Windows 7 i jadna nije znala sta ce pa je rekla onako nonsalantno: "Router ne podrzaje Windows 7!"... Doslovno mi je pao mrak na oci, mislim da sam se onesvijetio na nekih pola sekunde....
I koja je shema sa ovim reklamama tipa uuuu SMS-ovi za 10 lipa ili sta vec... ili puste akcije 200 poruka za 5 kuna ili kolko vec?
Znam da mnogi ljudi neznaju, i to je uredu. No tribali bi znati daprovideri sluzbeno nemaju troskova na SMS poruke!
I ako bi se one kojim slucajem i placale ne bi poruka smila bit vise od 5 lipa, eto cisto da se para vrti.
kako radu SMS-ovi?
Mobiteli imaju 2. vrte kanala. Onaj za razgovor/podatke i kontrolni kanal. Prvi sluzi za (DUUUH) razgovore i prijenos podataka na npr. internetu, dok drugi kanal sluzi kao kontrolni kanal. Njegova svrha je da nadje prvi signalni toranj i kaze mu "budalo,odi san".  I to stalno radi.
Kad vas netko zove,taj poziv ide u centralu i trazi se broj koji ste zvali. Kad ga nadje,vidi koji je zadnji toranj na kojem je poslan kontrolni signal, i tu salje vas poziv na voice/data kanal.
SMS koristi kontrolni kanal! DA tako je... Drugim rijecima SMS putuje na signalu koji koji se konstantno salje, i kad ima poruke i kad nema. Oni samo stave poruku na taj signal i sljedeci put kad se mobitelj "javlja" poruka ode sa njom. To je isti razlog zasto poruka mora bit max 160 slova/karaktera velika, jel je to velicina niza koji moze proc kroz taj signal.
Tak da sluzbeno oni naplacuju nesto sta bi tribalo bit besplatno.... HVALA VAM

Nema komentara:

Objavi komentar