petak, 26. kolovoza 2011.

Zasto nas namjerno razdvajaju?

Sjever i jug. ...ljuti neprijatelji.... Zasto? Tko je to stvorio?
Zasto 5 BBB-a ne mogu u dresu Dinama otic na rivu popit pice, a 5 Torcidasa isto na Trg-u? Zasto auto Splitskih registracija mora strepit di ce ga ostavit u Zagrebu i obrnuto?
Zasto je cudno kad igrac hajduka cestita dinamovcima europu,ili za 100 godina hajduka Mamic piva dalmatinsku pismu? Zasto je to ista cudno?
Ljud svi smo mi dobri, svi smo u istom kupusu, i umjesto da u teskim vremenima budemo slozni i pomazemo jedni drugima mi radimo obrnuto. Stvar postaje sve gora... I mrznja se prenosi u nove generacije. meni je osobno ludo bilo vidit Dinamov grb na Sv. Duji! Nije mi silo jedino to sta se mobilizirala cila Torcida, u svrhu izmlacivanja krivaca. Dobro triba se poduzet nesto, mozda nac krivce i poslat ih nazad u Zagreb bez odjece ili nesto tako u "dobrom duhu" ali nekoga pribit do iznemoglosti radi toga apsolutno ne. Isto tako bi za osvetu tribalo napravit istu stvar u zagrebu... Takve stvari su OK i zanimljive, i ne skodi, i cak su zanimljive. Primjer di splicanin dodje u Zagreb i a cilo mu auto kljucen izgrebu. Mislim zasto? Ili nekoga pribit sta ima jaki dalmatinski naglasak!
Primitivizam naema mjesta u ovoj drzavi, i triba ga suzbit a ne jacat kao sta rade nase novine. Isto tako tribalo bi tuzit novine za poticanje mrznje medju krajevima, jel oni to upravo rade. Zasto ne napise, kako se 150 ljudi vratilo sa ljeta danas bez da ih je itko krivo pogledao? Zasto uvjek trazu neku osvetu?
nemojte nas poticat na mrznju nego na jednakost. mali dispet medju krajevima je cak i dobrodosao,sve dok je u granici smjesnoga, al sve vise od toga bi tribalo osudit.

Nema komentara:

Objavi komentar