četvrtak, 29. rujna 2011.

Pretpostavke kraja 2012

Culi smo svi za taj famozni datum. Neki ce tada tulumariti neki se moliti a neki normalno radit 12 sati da imaju za benzin sutra koji ce potrosit da idu na posao... khmmm...
Ima mnogo misljenja sta ce se tada dogoditi. Ja san sklopija one najzanimljivije i najprivlacnije:

1. Udar asteroida
 Postoji jedan mali, mali asteroidic koji dolazi upravo u to vrime blizu nase prekrazne planete. Zove se Tautais i kako kazu znansvenici triba bi nas falit za 21547 milje. (po procjenama "Center for Astrophysics at Harvard" ne mene, jel nisan bas sa matematikon.).Ovo je primjer nekih nagadjanja( Sluzbeno on nebi triba ni blizu zemlje sljedecih nekoliko stoljeca), no jeli uopce bitno koja ce nas "zvijezda padalica kresnit". Mozemo li se uzdat u nase oci sa zemlje da ce na vrijeme primjetit neki objekt? Imamo li stvarno pametne i jake busace rupa kao u Armagedonu koji mogu u kratko vrime bit obuceni za busenje rupa na asteroidu(jel ocito nemoras bit nista posebno da budes astronaut... puste godine za trening i simulacije su ocito nepotrebne)

2. Izvanzemaljski napad
OK virujem u izvanzemaljce (hmm... jos jedna tema za blog :-)). stalno se prica o njihovom istrazivanju na nasoj planeti, kako  popiju malo vise alkohola pa zezaju ljude sa kamerama i rade vratolomije po zraku i takve stvari...
Mozda ce se 2012 uozbiljit i napravit invaziju? U zadnje vrime sve cesce poznati i po pravilu tajni ljudi pricaju o njima, neki cak i da vec komuniciramo. Pusti krugovi u zitu, leteci objekti ovalnog oblika, morate rec da je intrigantno sta je to sve. Osobno mi je ovo najdraza teorija.Ako se i dogodi realni War of the Worlds budite spremni sa bocama vode polijevat sve zviri koje vidite jel nam je to jedina obrana.. ili naucite koristit MAC racunala kao Will Smith  u Independence Day.

3. Povezane super-erupcije vulkana
Vulkani su u zadnje vrijeme postali blamaza. Mislim zemlja prdne i odjedanput cila europa nemoze letit.Sad zamislite kad bi bilo njih 20 i 10 puta jacih... Fanatici isticu da je ovo najvjerojatniji kraj koji ceka zemlju. Zemlja prima previse sranja u svoj organizam  i prije ili kasnije ce se tribat olaksat. A sta je bolje nego jedan eliki prdac. Nemojte zaboravit stavit na popis stvari koje zelite kupit u 2012 gas masku, vatrozastitno odijelo, i dobar usisivac za pepeo.

4. Totalno unistenje atmosfere
Sunce raste, znamo da je mlado, i kao svaka beba ono triba povratit malo hrane.U suncevom slucaju to nije neka baby hrana vec elektromagnetska i UV zraka. Sto ce se dogoditi kad dodje jedan takav veliki izboj na zemlju, unistit ce svu elektroniku, A ako atmosfera ne izdrzi (a svi znamo kako je i ovako cvrsta) sprzit ce sve na zemlji. Mozda 2012 je ta godina kada ce te napokon dobit crnu boju? Neeee... vise kao boju pepela kad vam se koza pocne topit na 100 stupnjeva.

5. Promjena magnetskih polova
 DA polovi se na zemlji mjenjaju, i to prosjecno svakih 200 000 godina... Da to san i ja reka... Necu ja to dozivit ,ni moji unuci ni praunuci, ni praunuci od mojih praunuka.Al zanimljivos ovoga je da iako je "prosjek" svakih 200 000 godina, pol na zemlji se nije promjenio vec 780 000 godina!!!
A di ste sad? Isto je poznata cinjenica da magnetsko polje otpada u zadnjih 150 godina. Sta se ovoga tice vec sutra se moze promjenit pol. Heh jadne rode umisto u tople krajeve zavrse u Sibiru... ROFL...
mjenjanje polova traje u prosjeku  od 1000 do 8000 godina pa je vjest lakse za primit. Al svako malo odstupanje u polovima moze bit kaoticno za prirodu. I za nas...Hvala kini na kompasu? hahaa vise hvala na jos jednoj beskorisnoj stvari koju ste dali svijetu...

Sve ove tvrdnje mozda nisu znanstveno pravilne i nemam dokaza, no da li znanstvenici imaju? Mislite li da ce stvarno rec ako se nesto od ovoga bude dogadjalo. Vjerojatno kao u 2012 filmu samo ce najbogatiji prezivit jel ce morat platit kartu za uber cool brod ( jel onima koji su napravili brod ce tribat pare u buducnosti). I nema veze sta ste iskusni tehnicar ili inzinjer koji moze napravit auto od kamena ili kucu sa svicarskim nozicem, nece to imat veze, jel ce onaj guzonja vjerojatno prije nac misto na brodu nego vi. Kad malo bolje pogledan, ako ce takvi prezivit, onda bolje umrit u jednom vatrenom orgazmu.

1 komentar:

  1. ROFL... Znao sam da ce moje znanje sa MAC-om kad tad isplatiti!

    OdgovoriIzbriši