srijeda, 19. prosinca 2012.

HOW TO: TEAMVIEWER

Teamviewer je po meni jedan dobar i koristan program koji mi omogucuje da se spojim na drugo racunalo i obavim bilo kakve preinake na tom racunalu bez da sam fizicki na njemu. Sve sta vam triba je internet veza.

Objasnit cu kako ga instalirati i koristiti.
Odite na http://www.teamviewer.com/
Da bi ga skinili pritisnite zeleni botun na sredini ekrana koja kaze (cak i na hrvatski): " Koristite besplatnu kompletnu inačicu!".



Kad vam se skine,odite tamo gdje vam je file smjesten i pokrenite instalaciju.U ovom slucaju verzija je 7 no ako bude 8,9,ili 32 stvar je ista sa minimalnom razlikom.
Provest cu vas kratko kroz instalaciju.Obratite pozornost na oznacene crvene opcije.
Oznaciti Install i oznaciti Show advanced settings jel zelimo instalaciju po nasoj zelji ne po njihovoj.

Ovdje se obvezujemo da ce mo korisitit aplikaciju u privatne svrhe.


Ovdje smo oznacili opciju koja ce omoguciti netkome da se spoji na vase racunalo samo ako je program ukljucen i sa paswordom koji ce te toj osobi morati dati a generirati ce se svaki put( osim ako ne stavite defaultni)

 Ovdje smo omogucili punu kontrolu nad vasim racunalom drugoj osobi bez da potvrdjujete sve sta on radi osobno. Mislim da ova druga opcija nije potrebnka jel ako ste vec dali password drugoj osobi onda valjda vjerujete da nece napravit sranje. A i vi u svakom pogledu mozete vidit sta on radi na svom racunalu.

Iskljucite sve ove dodatke koje vam nisu potrebne.

 Ovdje mozete promjeniti destinaciju gdje ce se program instalirati, ali ako nemate pojma sta radite i ovako onda ostavite ovako.

Jos jedan prozor iza ovoga, slobodno ostavite i kliknite Finish i program ce se instalirati i automatski upaliti nakon instalacije. Nakon svega ovoga tribali bi dobiti ovo:


E sad. Ako zelite da vam se netko kao ja spoji na racunalo, jednostavno ce te pokrenuti ovaj program i onome tko se treba spojit na vas PC ce te reci ili poslati vas ID i Password. Kao sto vidite povise oni su oznaceni vidljivo na sredini programa. Your ID se sastoji od 9 brojeva i specifican je samo za vase racunalo. Password se moze razlikovati, a u ovom slucaju to su 4 znamenke.

Ako se vi zelite spojit na prijateljevo racunalo onda ce prijatelj upalit Teamviewer( morate imati iste verzije, al ako nemate program ce vam to javit pri spajanju) i poslat ce vam ID i password.
Kada dobijete upisat ce te ID u desnom dijelu programa gdje pise "Partner ID" i kliknuti Connect to partner botun.
Nakon toga ce vas pitati password. Kad to ukucate bit ce te spojeni na prijateljevom racunalu.

Za dodatne opcije mozete slobodno otic u Extras / Options. Tu se mogu generalno mjenjati nekakve postavke kao vase ime, no najvaznije i po meni najosnovnije sto odmah promjenim jest u Security dijelu, Password.
To je defaultni password vaseg kompjutera. Ako se kojim slucajem zelite spojit na vase racunalo imat ce te tj. trebat ce te imati svoj ID (koji se nikad ne mjenja) i imat ce te defaultni password. Naravno program mora biti upaljen. Vama ce se i dalje generirati novi svaki put kad restartirate program koji mozete dat prijatelju no glavni password bi tribao ostati samo vama.

Da napomenem, sve sta drugi korisnik radi na vasem racunalo vidite na ekranu kao da vi radite, a ako zelite prekinuti vezu vi ili drugi korisnik, mozete to napraviti klikom na X, koji se nalazi na vrhu ekrana.

Pozdrav

Nema komentara:

Objavi komentar